Knowledge base: Warsaw University of Technology

Settings and your account

Back

The Butterfly House. An exposition pavilion with a research base

Jan Tymoteusz Sienkiewicz

Abstract

The subject of my work is a butterfly house design - an exhibition/research pavilion located in the centre of Pole Mokotowskie public park. The huge park is currently devoid of a single heart, and is dissected with inaccessible areas. The project aims to solve some of those problems. The building is conceived as a low, horizontal box, with three expressive roofs rising over its southern end and a singular atrium cutting into the northern one. The entire building is partially below the ground level and is an element of a larger landscape composition.
Diploma type
Engineer's / Bachelor of Science
Diploma type
Engineer's thesis
Author
Jan Tymoteusz Sienkiewicz (FA) Jan Tymoteusz Sienkiewicz,, Faculty of Architecture (FA)
Title in Polish
MOTYLARNIA. PAWILON EKSPOZYCYJNY Z ZAPLECZEM NAUKOWYM
Supervisor
Jan Słyk (FA/CAD) Jan Słyk,, Chair of Architectural Design (FA/CAD)Faculty of Architecture (FA)
Certifying unit
Faculty of Architecture (FA)
Affiliation unit
Chair of Architectural Design (FA/CAD)
Study subject / specialization
, Architektura i Urbanistyka
Language
(pl) Polish
Status
Finished
Defense Date
15-09-2016
Issue date (year)
2016
Internal identifier
AR-001455/L
Reviewers
Jan Słyk (FA/CAD) Jan Słyk,, Chair of Architectural Design (FA/CAD)Faculty of Architecture (FA) Grzegorz Stiasny (FA) Grzegorz Stiasny,, Faculty of Architecture (FA)
Keywords in Polish
motylarnia motyl motyle owady pawilon pole mokotowskie warszawa zoo laboratorium badania jan
Keywords in English
butterfly butterflies insects pavilion warsaw zoo research lab jan
Abstract in Polish
Przedmiotem opracowania jest budynek Motylarni pawilonu ekspozycyjno - badawczego z zapleczem technicznym zaprojektowanym na terenie Pola Mokotowskiego. Olbrzymi park, jakim jest Pole pozbawiony jest współcześnie centrum, a poszczególne jego części poprzecinane są terenami niedostępnymi. Projektowany budynek ma na rozwiązać część tych problemów. Budynek ma formę wydłużonego prostopadłościanu, z trzema wyniesionymi dachami przykrywającymi pomieszczenia tropikalni, ogrodu zimowego i ćmiarni, zlokalizowanymi na południowym jego końcu. Północna jego część mieści zaplecze badawcze i zoorganizowana jest wokół dwukondygnacyjnego atrium. Cały budynek jest zagłębiony częściowo w ziemi i wpisany w rozległe założenie ogrodowe. W projektowanym obiekcie dla użytku szerokiej publiki przewidziane są przestrzenie ekspozycyjne oraz trzy zróżnicowane habitaty dla motyli z możliwością ich zwiedzania. W części badawczej zaprojektowano laboratoria i przestrzeń do elastycznego zagospodarowania dla naukowców i studentów.
File
  • File: 1
    249804_inz.pdf
Request a WCAG compliant version
Local fields
Identyfikator pracy APD: 11052

Uniform Resource Identifier
https://repo.pw.edu.pl/info/bachelor/WUT179d830936944bfe9436f19430afc8a8/
URN
urn:pw-repo:WUT179d830936944bfe9436f19430afc8a8

Confirmation
Are you sure?
Report incorrect data on this page