Wpływ dodatków antyblokingowych na właściwości polietylenu małej gęstości

Elżbieta Gurdzińska , Jacek Karpiński , Janusz Zieliński , Blandyna Osowiecka , Tatiana Brzozowska

Abstract

Using the compression molding method composites samples (in form of films) of low density polyethylene filled with anti-block additives differing in chemical origin, particle size, colour, as well as with antioxidant and sliding agents were prepared. Mechanical, thermal and rheological properties of obtained materials were determined. The influence of four different anti-block additives on the properties of polyethylene composites and its films was evaluated.
Author Elżbieta Gurdzińska (FCEMP / IC)
Elżbieta Gurdzińska,,
- The Institute of Chemistry
, Jacek Karpiński
Jacek Karpiński,,
-
, Janusz Zieliński (FCEMP / IC)
Janusz Zieliński,,
- The Institute of Chemistry
, Blandyna Osowiecka (FCEMP / IC)
Blandyna Osowiecka,,
- The Institute of Chemistry
, Tatiana Brzozowska (FCEMP / IC)
Tatiana Brzozowska,,
- The Institute of Chemistry
Pages300-303
Publication size in sheets0.5
Book Steller R., Żuchowska D. (eds.): Modyfikacja polimerów - stan i perspektywy w roku 2013: praca zbiorowa, 2013, Wrocław, Tempo, ISBN 978-83-86520-19-0, 519 p.
Keywords in Polishkompozyty, polietylen, dodatki antyblokingowe
Keywords in Englishcomposites, polyethylene, anti-block additives
Abstract in PolishMetodą wytłaczania sporządzono próbki kompozytów na osnowie foliowej odmiany polietylenu małej gęstości, napełnione dodatkami antyblokingowymi różniącymi się pochodzeniem chemicznym, wielkością drobin, kolorem oraz antyutleniaczem i środkiem poślizgowym. Oznaczono właściwości wytrzymałościowe, termiczne i reologiczne uzyskanych materiałów. Oceniono wpływ dodatku czterech różnych środków antyblokingowych na właściwości kompozytów polietylenowych oraz folii.
Languagepl polski
Score (nominal)5
ScoreMinisterial score = 5.0, 05-09-2019, MonographChapterAuthor
Citation count*
Cite
Share Share

Get link to the record


* presented citation count is obtained through Internet information analysis and it is close to the number calculated by the Publish or Perish system.
Back
Confirmation
Are you sure?